Reflectii de coach


Avem nevoie de ancore in trecut. Totusi, pasul in fata e mai important.  Una dintre abilitatile esentiale, intr-o lume cu dinamica celei in care traim, este sa privim mereu inainte avand cu noi lectiile trecutului. Fara a ramane blocati acolo. Acest tip de mentalitate ajuta la...

Avem nevoie de ancore in trecut. Totusi, pasul in fata e mai important. 

Una dintre abilitatile esentiale, intr-o lume cu dinamica celei in care traim, este sa privim mereu inainte avand cu noi lectiile trecutului. Fara a ramane blocati acolo.

Acest tip de mentalitate ajuta la evolutie. Ce contribuie la asta? Felul in care utilizam momentul prezent pentru a reflecta la ce a fost, pentru a culege invatatura si pentru a porni cu incredere catre provocari viitoare.

Transformarea mentalitatii este posibila, genereaza rezultate rapid si ofera o energie creatoare de care nici macar nu suntem constienti.

imagine

Avem uneori tendinta de a cauta solutia perfecta. Asteptam pierzand oportunitati sau amanand proiecte care ar putea prinde viata.
Traim o epoca cu o dinamica extraordinara a innoirii. Experimentarea, incercarea si intelegerea ulterioara a ce a mers si ce nu sunt mult mai valoroase decat cautarea efemera a perfectiunii.

imagine

Fiecare dintre noi avem momentele noastre de cadere psihica sau emotionala. De critica. De deznadejde. Conteaza insa momentul in care luam decizia de a ne uita in cealalta jumatate a paharului. In cea plina. Nu pacatul de a vedea, din cand in cand, partea goala a paharului este cel care conteaza ci momentul algerii de a te uita dupa posibilitatile momentului si de a face pasul catre oportunitati.

Alegerea constienta de a te regrupa, de a aduna gandurile bune si forta ta interioara, va face diferenta.

imagine

Incertitudinea si ambiguitatea par sa dicteze zilele astea. Lucreaza la viziunea ta. Va fi la inceput mai multa confuzie, mai multa ceata. Repeta. Rafineaza. Clarifica. Momentul in care vei vedea care este pasul urmator, cu claritate, va ramane memorabil.

imagine

Imi amintesc auzindu-l pe Richard Branson intr-o conferinta ca are intotdeauna la el un carnetel, in buzunar. Ideile bune si povestile ce se vor scrie mai tarziu nu aleg momentul in care vin sau in care pleaca. Scrie, pune pe hartie bogatia ta interioara. Iti va face bine tie si ii va inspira pe cei din jur.

imagine

Pentru a face fata schimbarilor permanente si a le tine pasul e nevoie si de...o pauza. O pauza strategica. Un pas in spate care sa iti permita sa vezi lucrurile de sus. Sa iti permita sa realizezi ce nu este vizibil pentru tine. Sa poti realiza ce anume ar fi util sa scoti la suprafata, sa redescoperi, sa descoperi si sa inveti despre tine pentru a reusi sa iti pui in practica aspiratia. Viziunea.

imagine

Exista uneori perceptia ca, daca ducem cu noi in mediul de lucru povestile de viata, devenim prea vulnerabili.
Totusi, povestile noastre dau autenticitate actiunilor noastre. Cu conditia sa le lasam sa vorbeasca despre noi si sa traim momentul prezent dand voie altor povesti sa se nasca...momentul trait prin prezenta, creaza povesti valoroase.

imagine

 

 

 

 

 

 

 


Vrei să primești informații relevante despre coaching?