Sfaturi pentru munca eficientă de acasă


De Andreea Pietroşe l Disciplina se antrenează Ne putem uita dintr-o perspectiva mai puțin dramatică la acest timp petrecut împreună acasă. Ca să lucrezi de acasă îți trebuie un pic de disciplină. Este adevărat că poți fi foarte productiv și asta se...

De Andreea Pietroşel


Disciplina se antrenează

Ne putem uita dintr-o perspectiva mai puțin dramatică la acest timp petrecut împreună acasă. Ca să lucrezi de acasă îți trebuie un pic de disciplină. Este adevărat că poți fi foarte productiv și asta se întâmplă pentru că lucrezi într-un mediu familiar și în care te simți bine de obicei.

O altă oportunitate poate ar fi sa ne testăm puțin capacitatea de a fi disciplinați pentru că în aceste zile mai mult ca niciodată e foarte important să respectăm niște reguli foarte simple. Nu mă refer doar la igiena, mă refer și la evitarea unor spații aglomerate sau la respectarea invitației de a lucra de acasă chiar dacă poate fi inconfortabil. Vă invit de altfel să încercați să tratați cu puțină deschidere amânările de program pe care le veți avea. Datul unor agende peste cap e de fapt o oportunitate de a ne flexa puțin muschiul ăsta al disciplinei care, cred ca se va vedea pozitiv în societatea românească.

Sfaturi pentru munca eficienta de acasă

· Propune-ţi să lucrezi câte o oră și jumătate apoi să faci un sfert de oră pauză

· Folosește cele 15 minute pentru a avea conversaţii agreabile cu cei din jurul tău

· Dacă ai copii, sugereaza-le și lor un program similar: o oră stăm să învăţăm sau citim și apoi mami sau tati fac o pauza și putem mânca împreună la masa de prânz

 Jobul în familie Dacă cuplurile ajung să se certe și să se ia de par într-o situație ca cea de acum, când lucrează împreuna de acasă, nu aveau nevoie de fapt de acest context. Tensiunea exista acolo și riscau să aibă o astfel de dinamica oricand.

Trebuie să recunoaştem că ne trăim viețile mai degrabă la job. Ajungem să petrecem mai mult timp cu colegii de serviciu de dimineață până seara decât în cuplu și în familie.

Trăim însă într-un secol în care uşor, uşor tehnologia se va insinua în viaţa noastră și companiile au început de mult timp să găsească soluții pentru a combina lucrul de acasă cu cel de la birou în domenii în care acesta este posibil.

Aceasta situaţie temporara de altfel nu este decât o ocazie să testăm ce merge și ce nu merge pentru noi. E o alegere dacă vrem să ne poziţionam dramatic sau pur şi simplu să o luăm așa cum e și să vedem ce funcționează și ce nu. 

Testul de încredere Este o oportunitate interesantă pentru societatea românească să reînceapă să creadă în sistemul de conducere al societății.

E o criza cu care nu ne-am mai confruntat și de fapt asta creează foarte multă panică. Neavând experiențe anterioare comparabile oamenii nu știu încotro să o ia și în ce să creadă. Oamenii ar putea acum sa se documenteze din surse oficiale și să încerce să selecteze cu adevărat ce e un fake news.

Avem lecții foarte grele ale trecutului (n.r. gestionarea cazului Colectiv). E o oportunitate pentru sistem, Guvern și celelalte instituții care conduc și administrează această criză să dovedească că ei înșiși au învățat nişte lecții.

În România e o criză profundă de încredere în sistem, extrem de justificată. Acesta e unul dintre acele momente în care nu prea avem încotro. Mai degrabă ne luăm informațiile din niște surse cât de cât organizate decât să le luăm de pe tot felul de site-uri dubioase sau să urmăm tot felul de sfaturi care nu au nicio legătură cu sănătatea.

 

Articol publicat integral pe Smark.ro

Vrei să primești informații relevante despre coaching?