DESPRE ECHILIBRU ÎNTRE NEVOIA DE EMPATIE ȘI NEVOIA DE REZULTATE


Interviu luat Nicoletei Pantea, Director Resurse Umane LeasePlan și lui Bogdan Apahidean, Director General LeasePlan, cu ocazia interviurilor și conversațiilor aniversare MMM Consulting 20 de ani. Avem posibilitatea să aflăm o poveste de leadership de succes, autentică și interesantă,...

Interviu luat Nicoletei Pantea, Director Resurse Umane LeasePlan și lui Bogdan Apahidean, Director General LeasePlan, cu ocazia interviurilor și conversațiilor aniversare MMM Consulting 20 de ani.

Avem posibilitatea să aflăm o poveste de leadership de succes, autentică și interesantă, bazată pe un leadership empatic, care a pus accent întăi pe oameni, relații armonioase, încredere, autenticitate, ascultare activă, exemplu personal al managerilor, flexibilitate, adaptabilitate și dorința de a-și păstra standardele profesionale cât mai sus, pentru că acestea le-au menținut nivelul de performanță și poziția în piață.

Și nu în ultimul rând, optimismul lor este remarcabil, pentru că în contextul actual, volatil și provocator, credința că va fi bine le-a dat resursele și ideile de care au avut nevoie, împreună cu puterea de a le implementa cu succes și de a-și măsura acest succes nu doar prin cifre ci și prin nivelul de angajament al oamenilor din LeasePlan.

Când am întâlnit-o pe Nicoleta Pantea m-a frapat cumva delicatețea sa combinată cu asertivitate, o combinație elegantă care face ușoară interacțiunea și te ajută să abordezi situațiile deschis și direct. Cel puțin mie, asta mi-a permis să mă simt liberă să propun diverse abordări și am simțit că am lucrat cot la cot, împreună, pentru a crea proiectul adecvat lor – o echipă de oameni dedicați, dornici să mențină compania lor acolo unde au adus-o. Om de resurse umane de aproape 20 ani, Nicoleta este unul dintre profesioniștii din România care trăiește conceptul de ”valorificare a potențialului uman”. Din 2012, este Director de Resurse Umane al LeasePlan România, leader mondial și local în leasing operațional și managementul flotelor auto. Un domeniu dinamic, supus transformărilor, afectat și influențat de toate crizele, un domeniu în care o echipă care știe să se miște repede și să lucreze în strânsă legătură, face diferența.

Apoi, l-am întâlnit pe Bogdan Apahidean, și am înțeles că a fi direct și a exprima cu claritate face parte din cultura locului alături de dorința și preocuparea pentru relații bune și sănătoase. Bogdan lucrează în sectorul auto de aproape 30 de ani. Din 2007 este Directorul General LeasePlan Romania, și, preocupat mereu de dezvoltare, în ultimii 20 de ani și-a consolidat experiența în domeniul finanțărilor, asigurărilor și exploatărilor autovehiculelor.

A absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice (TCM) si are o diploma de Master of Business Administration de la Open University din Marea Britanie.

Pasionat de sport (a jucat baschet 20 de ani in divizia “Onoare” Bucuresti) practica cu regularitate schiul, tenisul și windsurfingul și este pasionat de călătorii, având peste 50 de țări vizitate, pe toate continentele.

La acest moment aniversar pentru MMM Consulting, m-am îndreptat către ei cu câteva întrebări dorind sa aflu care este sentimentul lor în privința evoluției mediului de afaceri din România și, mai ales, evoluția oamenilor, a celor care conduc. Leaderii.

 

Cum s-a schimbat leadershipul în ultimii 20 ani, privind prin ochii și cu experiența de acum? 

 

Bogdan Apahidean: leaderii au trebuit să se adapteze la noul mediu de business, mult mai complex și competitiv, prin inovare în servicii și tehnologii pentru eficientizarea proceselor pentru a duce mai departe organizațiile către îndeplinirea așteptărilor stake-holderilor, lucrând cu oameni mai tineri, cu alte aspirații și cu alte viziuni despre work/life balance. Practic, rezultate prin relații solide într-un mediu în continua transformare.

 

Nicoleta Pantea: Din rolul meu, observ cum leaderii s-au adaptat vremurilor și cum jonglează astăzi cu toate provocările, într-un mediu din ce în ce mai volatil. Ne confruntăm cu presiune în toate ariile și trebuie să urmărim, pe de-o parte, atingerea obiectivelor organizaționale, iar pe de altă parte, susținerea oamenilor din echipă, să facă fată tuturor acestor presiuni. Pentru noi, retenția și dezvoltarea oamenilor, și managementul schimbării sunt priorități de mare atenție din ultimii ani de activitate, ani ce ne-au adus schimbări semnificative în business.

 

Cum ați simțit influența acestor schimbări și cum le-ați abordat?

 

Bogdan Apahidean: Schimbările de așteptări ale clienților, acționarilor și angajaților au necesitat abordări flexibile. Opiniile și feedback-ul clienților au fost luate în calcul la definirea modificărilor/ajustărilor de procese în relație cu ei. Sondajele interne în rândul angajaților au dus la alocarea unui buget pentru echilibrul muncă/viață.

Nicoleta Pantea: În primul rând, am facut și noi parte din această schimbare, am fost flexibili și receptivi, am fost vulnerabili la un anumit moment dar, am căutat continuu să ne îmbunătățim perspectivele. Ne-am recalibrat în noul context și am construit echipe de specialiști, am câștigat încrederea și am reușit să inspirăm. Au fost momente dificile pe care a fost nevoie sa le susținem, am facut un efort semnificativ cu toții și în final, am sărbătorit succesul împreună. Astăzi ne bucurăm de un puternic sentiment de apartenență, de cooperare și de sprijn reciproc.

 

În ce moment vă aflați acum, în rolul vostru de leaderi și cum priviți perspectiva viitoare? Ce sperați și ce vă frământă?

 

Bogdan ApahideanSuntem într-un moment în care angajamentul colegilor este la cote maxime, ceea ce înseamnă că am reușit să creăm un cadru echilibrat și transparent între comunicarea așteptărilor și masurarea rezultatelor, precum și recompensarea performanței.

 

Nicoleta Pantea: Astăzi ne bucurăm de o echipă tare frumoasă, cu un sentiment puternic de apartenență și identificare cu organizația în care “trăim”. Sper să facem față la fel de bine provocărilor ce bat la ușa noastră. Le știm deja, sunt mari, dar suntem antrenați pentru asta.

 

Bogdan Apahidean: Sunt mulțumit de atmosfera creată la birou, acolo unde petrecem cea mai mare parte a zilei. Oamenii sunt veseli și muncesc cu plăcere, simțind contribuția lor la rezultatul firmei.

 

Sper ca educația generațiilor viitoare să reușească să schimbe modul în care astăzi politicienii iau deciziile care afectează mersul țării în beneficiul intereselor individuale/de grup/de partid. Pentru că viitorii politicieni sunt formați astăzi.

 

Nicoleta Pantea: 

Pentru mine, este precum o călătorie, un traseu cu diverse destinații, iar în fiecare dintre aceste destinații am parte de ceva nou și de oameni frumoși. Eu sper să învațăm cât mai bine din greșelile făcute, să fim tot mai mulți motivați de armonia din relații, de evoluția profesională, de conștiinta lucrului bine făcut și să împărtășim bucuria de a avea alături oameni cu valori similare nouă.

 

 

Că ați menționat nevoia de a învăța din experiențele trecute, inclusiv din greșeli, dacă ar fi să alegeți câteva lecții de viață și de profesie a ultimilor 20 ani, la ce v-ați opri?

 

Bogdan Apahidean:

  • Omul este adaptabil și reușeste să meargă mai departe în condiții pe care, dacă nu ar fi pus în fața unei stări de fapt, nu și le-ar imagina ca fiind posibil de depășit.
  • Trebuie să învățăm să trăim cu decizii politiceÎn viața corporate, ca și în viața publică, acțiunile și deciziile nu au la bază întotdeauna criterii pur obiective. De aceea este bine să fim conștienți că asa e lumea în care trăim, pentru a putea să mergem mai departe și a nu ne lăsa doborâți de nedreptăți.
  • Mediul de lucru este, alături de a face ceea ce-ți place, un element esențial în continuarea alături de o organizație/echipă.
  • Adaptarea la cerințele clienților, sau chiar anticiparea acestora, în condițiile complexității de astăzi, este un factor important în a asigura supraviețuirea și dezvoltarea unui business.

 

Nicoleta Pantea:

  • Luarea deciziilor nu trebuie amânată, indiferent de impact. O decizie luată poate fi ajustată, îndreptată, chiar dacă nu este perfectă, dar reduce din ambiguitate.
  • Anticiparea, a gândi în avans și a actiona la momentul potrivit este avantajul competitiv al învingătorilor.
  • Nimic nu este negru și alb, există soluții potrivite întotdeauna, trebuie doar să ai deschidere să le vezi
  • Abordarea planificată și în etape a proiectelor în viață, prin care proiectele mari se împart în etape mai mici și rezervi timp, în avans, pentru aspectele importante crește major șansele succesului constant
  • Într-o situație de criză, echipa se poate întări sau se poate dezbina, iar modul în care leaderul gestionează lucrurile este esențial și acesta devine un model la care se raportează ulterior întreaga echipă.

 

 

Dacă ne-ați da un sfat, o sugestie, nouă celor care însoțim leaderii din organizațiile în care vă aflați, care ar fi acela?

 

Nicoleta Pantea: Să fiți obiectivi și să urmăriți doar activarea potențialului uman. Să continuați călătoria frumoasă în care vă aflați și să dați în continuare valoare comunității de profesioniști.

 

Din povestea voastră de leadership…ceva ce ne poate inspira să învățăm (din bune și mai puțin bune întâmplate…).

 

Bogdan Apahidean: Dacă, aparent, nu-ți poti creea propria poveste de succes, acceptă lucrurile care ți se întamplă că… ”așa a fost să fie” și mergi mai departe, neabătut. Pentru că…dacă nu o faci, îți pui singur piedică în continuarea traseului în viață.

 

Nicoleta Pantea: Este nevoie ca liderul să facă primul pas și să cultive relații de încredere. Relații în care să existe empatie și spațiu de împărtășire a poveștilor fiecăruia dintre colegi. Fiecare manager are drumul lui, in functie de personalitate, experiențași viziune. Cred în potențialul uman și consider că fiecare dintre noi are ceva de oferit, ceva unic, prin care ne diferențiem, atât timp cât avem disponibilitate și focus.

https://www.mmmconsulting.ro/despre-echilibru-intre-nevoia-de-empatie-si-nevoia-de-rezultate/

Vrei să primești informații relevante despre coaching?