De ce coachingul?

Am descoperit cu mulți ani în urmă că a lucra în dezvoltarea personală și profesională a liderilor este o chestiune de vocație. Cel puțin, pentru mine, este o vocație. Mă inspiră, mă alimentează, mă încântă, îmi dă energie și inspirație faptul că pot sprijini oameni. care conduc alți oameni, să devină mai buni și mai inspirați în ceea ce fac.

Am pornit de la training, la inceputul anilor `90, o perioada cand era o nevoie acută de educație managerială și, învățând eu însămi și pregătindu-mă pentru această meserie, am oferit tot ce am putut. Am continuat să mă dezvolt și am realizat cât de complexe, frumoase și dinamice sunt relațiile între oameni, indiferent de cât de simple sau elaborate sunt sistemele și procesele cu care lucrează. Și atunci, am transformat proiectele mele de training în workshop-uri în care, a descoperi ce funcționează și ce nu, a genera soluții și bune practici este mult mai valoros decât orice concept sau teorie. Continuând să învăț și să mă dezvolt, învățând despre mine, despre oamenii cu care lucrez am făcut pasul către facilitare, dezvoltarea de echipe și coaching și cred că am găsit spațiul în care impactul pe care îl creez poate face diferența. Mă implic cu pasiune și cred că asta îi molipsește pe managerii și liderii cu care lucrez. De ce-ul meu în ceea ce fac?

Misiunea mea este să insoțesc liderii in crearea valorii lor adăugate, in echipele și organizațiile lor.  Îmi canalizez energia și intenția pentru a crea valoare adăugată, a oferi perspective, a facilita relații și progres prin integritate, implicare și obiectivitate. Asta cred că ține de vocația mea. 

Am câteva valori puternice care mă ghidează și care mă sprijină în profesia de coach: să spun ADEVĂRUL (și asta ajută în a oferi clienților acel lucru pe care poate nu îl aud din altă parte) cu un profund RESPECT pentru cel din fața mea. Cred cu tărie în INVĂȚARE și DESCHIDERE la nou și iau oamenii așa cum sunt. Fără judecată de valoare. Cred în posibilitatea de a fi noi înșine.

Experienţă

30
de ani
++5000
de manageri antrenaţi
+4000
ore de coaching
individual şi de echipă

DEZVOLTAREA CARIEREI DE LEADERSHIP

ALINIERE ȘI ECHILIBRU ÎN ECHIPE DE TOP MANAGEMENT

ECHIPE DE BOARD - LEADERSHIP LA NIVEL EXECUTIV

LEADERSHIP INSPIRAT

Expertiză

Sunt MCC (Master Certified Coach), ICF, Executive și Team coach (Advanced Certification in Team Coaching - ICF). Am absolvit o serie largă de certificări ( Transformational Master Coach Program Coach Masters Academy, Diploma Practitioner Executive Coaching, AoEC London, POINT OF YOU. Certificare Systemic Team Coaching AoEC London, Certificare Systemic Coaching and Organizational Constellations, programul de pregătire avansată în Coaching BRIDGE ICA și altele). Sunt membru ICF. Practician certificat + 4000 ore coaching individual și de grup.
Lucrez mai ales cu echipe de top management, facilitez workshop-uri și procese de echipă într-un portofoliu de clienți din topul companiilor multinaționale din România și lucrez ca Executive Coach. Un portofoliu dezvoltat în peste 30 ani de practică de training și consultanță, + 5000 manageri antrenați, + 15000 ore de training și facilitare.
În 2003 am fondat propria afacere și suntem mândri să fim o companie de top de pe piata. Începând cu 2008, suntem partenerul Persona Global în România și integrăm metodologii moderne și testate în toate programele noastre de dezvoltare personală și profesională. Din 2015, suntem parteneri pentru România al PerformanSe Franța, parte a grupului Julhiet Sterwen.
Drumul antreprenoriatului a început în 1993: cu mine fiind unul dintre fondatorii celei mai mari rețele de educație managerială din România: CODECS The Open University.
Inițial, am ales o cariera de inginer, absolvind în 1990 Facultatea de Utilaj Petrochimic.
Mi-am continuat educația cu Diploma în Management OU UK și MBA la Warwick University UK.
Sunt unul dintre cei 5 Master Traineri pentru câteva dintre metodologiile Persona Global. Nominalizată la “Cel mai bun Trainer al anului” în 2010 și 2013.
În noiembrie 2019 am primit GOLD COACH AWARD in urma Romanian L&D Industry Survey 2019
În 2020 am devenit Registered Mentor - Coach ICF și sprijin colegii coach care doresc sa se pregătească pentru certificările ICF - ACC sau PCC în consolidarea practicii lor și a respectării standardelor și competențelor de coaching.
În 2022 am fost aleasă Vicepreședinte al ICF Romania Chapter. În 2023 am devenit Președinte al ICF Romania Chapter.

Povestea mea de
coaching

Abordarea mea în coaching este una sistemică, strategică și ia în considerare întregul context în care clientul cu care lucrez există, se dezvoltă, își găsește provocările, caută inspirația și conștientizarea.
Am început formarea în coaching cu Academy of Executive Coaching London - AoEC - unde am urmat programele de Certificate și Practitioner Diploma.

Am continuat formarea cu programul de abilități avansate al ICA - Certified Bridging Coach Program și m-am specializat în coaching de echipă sistemic cu AoEC - Systemic Team Coaching Certificate

Coachingul sistemic m-a fascinat, de aceea, am ales să continui cu Coaching Constellations UK antrenându-mă pentru Certificarea in Systemic Team Coaching and Organizational Constellations.

Mi-am continuat educația și practica mea de coaching, formându-mă in coaching transformațional, alaturi de Coach Masters Academy Singapore unde am absolvit programul Transformational Master Coach - Mastery Level.

Certificarea 3 Brains Coach mi-a adus o perspectivă îmbogățită asupra vieții, modului nostru de a gândi și de a ne căuta sensul în viața personală și profesională, în felul în care oamenii iau decizii și pot deveni ființe complete și asumate.

Susțin dezvoltarea practicii de coaching profesionist în Romania prin contribuții la diferite evenimente și conferințe de coaching, antrenând manageri pentru a deveni coach ai oamenilor din echipele lor. Sunt membru al ICF (vezi Codul de Etica ICF). Sunt coach voluntar pentru ICF România si pentru Asociația pentru Valori în Educație.

În 2020 am devenit Registered Mentor - Coach ICF și sprijin colegii coach care doresc sa se pregătească pentru certificările ICF - ACC sau PCC în consolidarea practicii lor și a respectării standardelor și competențelor de coaching.

Am obținut acreditări pentru mai multe instrumente de diagnoză individuală și organizațională. Practic Executive coaching individual - cu executvi, manageri sau antreprenori. Lucrez cu echipe pentru a le sprijini în transformare și performanță. Facilitez workshop-uri și antrenez manageri pentru a utiliza abilitățile de coaching în practica lor de zi cu zi.

In 2021, am început voluntariatul in ICF România și am deținut funcțiile de Vicepreședinte (2022-2023) și de Președinte (2023-2024) lucrând cu o echipa extraordinară de voluntari, în sprijinul comunității de coachi ICF din Romania și al profesionalizării acestora, pentru educarea pieței din România în legatura cu ce inseamna standardul cel mai înalt în coaching: "The Gold Standard of Coaching - International Coaching Federation".

ACTC (Acdvanced Certification in Team coaching) este un moment important în cariera mea de coach care aduce recunoaștere angajamentului meu față de codul de etică și ridicatele standarde profesionale ale ICF și reflectă dorința mea continuă de dezvoltare și creștere profesională, în beneficiul clienților mei.

Unul dintre cele mai plăcute momente în cariera de coach este cel în care colegii de industrie îți recunosc competențele și expertiza.

Testimoniale

Vrei să primești informații relevante despre coaching?